Over mij
Ik hou van winnen
Wat een wereld gaat er voor je open als je eindelijk weet hoe het spel gespeeld wordt. 

Jaren geleden ben ik een eigen bedrijf begonnen in de game industrie. Ik leende van mijn ouders geld om samen met mijn broer een bedrijfspand te kunnen opknappen. Al gouw werd ik een leerbedrijf en had 12 mensen die samen met mij werkten in het pand. Ik was toen niet zo van de financien en marketing en geloofde oprecht dat mensen wel naar mij toe zouden komen. Ik had immers een prachtige website en een markt die in opkomst was. Een jaar later had ik nog geen klanten maar wel12 mensen die werkten aan niets opleverende eigen projecten. Met pijn in mijn hart heb ik dit bedrijf stop gezet. 

Vanaf dat moment heb ik besloten om mij volledig te gaan verdiepen in de financien en marketing. Ik ben een opleiding gaan volgen in de financien, heb bij grote banken gewerkt op de afdeling waar beginnende bedrijven een rekening gingen open. Daarvoor moesten de eigenaren worden geinterviewd. Ik merkte dat ik meer in een coachende rol met de bedrijfseigenaren aan het praten was dan dat we een interview aan het houden waren. Op die manier heb ik een groot aantal aan connecties gekregen die mij persoonlijk vragen gingen stellen over problemen binnen hun bedrijf. 

Voor hen was ik de expert omdat ik dat vertrouwen had gecreeerd tijdens ons eerste interview. Toch was dit niet het moment dat ik had besloten om een coach te worden. Dat kwam pas veel later, na mijn bevalling, na mijn gezondheidsklachten. Mijn broer was inmiddels voor zichzelf begonnen. Ik had zijn logo en website al gemaakt en hij vroeg of ik voor hem ook zijn marketing kon doen. Dat leek mij wel wat, dan kon ik vanuit huis werken en zelf inplannen wanneer ik zou werken. Ik besloot dat voor hem te doen, maar man wat had ik de marketing onderschat. 

Ik maakte veel socail media posts voor hem, schreef blogs, kennis artikelen, nieuwsbrieven, ergens ben ik zelfs met funnels bezig gegaan. Niets leverde op wat het op moest leveren. Gelukkig was mijn broer erg goed in zijn werk en hij heeft een vlotte babbel, hij had mij eigenlijk niet nodig om klanten te halen want hij had al een wachttijd van 3 maand voor de eerst volgende klant. Toch maakte ik dit mijn doel. Zo blind eigenlijk, want het grote voorbeeld was hijzelf. Ik begon nog technischer kennis tot mij te nemen, SEO, campanges, adverteren, flyers, weggevers, je kan het zo gek niet bedenken. Inmiddels noem ik mijzelf ook expert in marketing zooi.

 

Pas veel later viel het kwartje bij mij. Ik zat naar de zoveelste marketing webinar te kijken waarin het volgende werd gezegt: "Marketing is een spel, een spel met regels." Ik houd van spellen spelen. Ik ben een echte gamer, online en offline. Verliezen? Daar houd ik dus niet van, helemaal niet. Ik nam afstand van alle marketing zooi dat ik had geleerd en ben begonnen met kijken naar hoe mijn broer eigenlijk klanten binnen haald. Ik ben andere bedrijven gaan onderzoeken. Grote bedrijven, kleine bedrijf. Iedereen die succesvol is. Dat doe ik nog, want het marketing spel evolueerd, de regels worden zo nu en dan op een andere manier toegepast.

Wat een wereld gaat er voor je open als je eindelijk weet hoe het spel gespeeld word. Dat je eindelijk weet hoe je je kant kan bereiken. Dat je ziet wat er allemaal mogelijk is, voor een bedrijf maar zeker ook voor jou. Een eigen bedrijf kan je zoveel brengen. Vanuit die gedachte ben ik een marketing bureau begonnen. Ik heb mooie opdrachten voor mijn klanten mogen maken maar merkte dat mij dit enorm veel energie kostte. Daarom heb ik een team van specialisten verzameld die dat gedeelte van mijn bedrijf konden overnemen. 

Wat wilde ik dan wel doen? Wat geeft mij energie en kost mij niks? Wat zou ik een hele dag kunnen doen zonder er flauw van te raken. Het antwoord op die vraag sloeg als een sloopkogel in toen een van die connecties van jaren geleden aan mij vroeg of ik hem kon helpen binnen zijn bedrijf. Hij stond stil en hij zag geen manier meer om te groeien... 

Ik ben Naomi, een marketing coach voor beginnende ondernemers die zichzelf een leven vol balans en vrijheid gunnen. Ik speel samen met jouw het marketing spel en je kan er op vertrouwen: wij verliezen niet!